Üres vágóhidat is talált az erdő nélküli lombkoronasétány mellett Hadházy

Megosztás

Ez a projekt is uniós támogatásból valósult meg.

Egy Facebook-posztban számolt be legújabb nyírmártonfalvi felfedezéséről Hadházy Ákos független képviselő. Nyírmártonfalva alig két hete került be a hírekbe, miután az Átlátszó megírta, hogy a Hajdú-Bihar megyei településen tarra vágták az erdőt a 60 milliós uniós támogatásból épült lombkorona sétány körül.

Hadházy vasárnap arról írt, hogy néhány száz méterre a „sétánytól” egy üres vágóhíd magasodik, ami szintén uniós támogatásból épült. A képanyag szerint gazdasági tevékenység a területen nem folyik, és sem a helyszínen, sem az interneten nincs nyoma a támogatásnak.

Hadházy egy online archívumból előszedett meghívóra hivatkozik, amin a polgármester dicsekszik a „Vágópont” beruházással. Ezen szerepel, hogy uniós támogatásból „valósul meg” a projekt, egész pontosan az Európai Vidékfejlesztési Alapból folyósított forrásból, de hogy mennyiből, az nem.

Hadházy azt írja, a helyszínen megkérdezte a polgármestert, mennyi támogatást kapott a Vágópontra, de azt felelte, semmi köze hozzá: „…a «vágópont» láthatóan egészen elhagyatott, a kutya sem őrzi. A helyiek szerint az átadás után néhány hétig debreceni tanulók tanüzemeként működött az üzem, de ezen kívül más, valódi gazdasági tevékenység nyoma nemigen látszott”.

via 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek